Регистрация

Полента със сирене

Полента със сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 16468

Еврокачамак с козе сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. едро смляно царевично брашно
  • 4 ч.ч. вода
  • 1/2 ч.ч. настъргано сирене "Грана Падано" (или друг вид сирене по избор)
  • 1/4 ч.ч. зехтин или масло от бели трюфели
  • сол и пипер на вкус
  • 1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата.

2. Когато заври, намалете огъня на среден и прибавете царевичното брашно, солта, пипера и чесъна.

3. Разбъркайте хубаво.

4. Когато получите желаната гъстота, намалете огъня до слаб и прибавете олиото и сиренето.

5. Поднесете в купа и украсете с допълнително сирене по желание.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта