Регистрация

Полезен десерт с чиа и манго



Полезен десерт с чиа и манго
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4520

Вегански десерт със семена чиа и пюре от манго.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.11.2017

Веганските десерти са изпитание за всяка модерна домакиня, която се учи да работи с нови продукти и техники на направа. Десерт - суперхрана правят Лора и Стоян, като приготвят пудинг без животински продукти, подходящ за постещи и вегани. Направата му изисква време за раздуване на семенцата, потопени в течност и почти никакви усилия от страна на готвещия. А колко е полезен и вкусен, това ще разберат онези, които го приготвят у дома си.

В купа се изсипват равни количества бадемово и кокосово мляко. Ароматизират се с ванилия, подслаждат се с кленов сироп и след това вътре се добавят семената чия. Сместа се разбърква добре, покрива се със стреч фолио и се прибира в хладилник за 3 часа, за да набъбнат тъмните зрънца.

През това време можете да си направите пюрето, като просто почистите плодове манго и ги пюрирате с малко кленов сироп за сладост. Остава да се сглоби пудинга като в стъклени чаши за коктейли или десерти сипете до средата от зърнената смес, отгоре залеете с пюре и на финала украсите по желание с плод или билка с контрастиращ цвят. Лора и Стоян откриват в хладилника си замразени малини, но вместо тях можете да използвате пресни резени киви, боровинки, ягоди или листенца мента. Това е всичко - лесно и вкусно. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта