Регистрация

Веган сладък салам от ядки, фурми и какао

Веган сладък салам от ядки, фурми и какао
Лесно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 808

Роу бар на сладък салам - полезен десерт със сурови ядки, сушени плодове и кокосово масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г фурми без костилки
  • 100 г сурови бадеми
  • 100 г овесени ядки
  • 100 г сурово кашу
  • 100 г сурови орехи
  • 3 с.л. какао на прах
  • 100 мл кокосово масло

Начин на приготвяне:

1. Махнете костилките на фурмите и оставете 200 г месеста част. Сложете я в купичка и залейте с вряла вода. Дръпнете настрана да кисне 10-тина минути докато сте готови с останалата част.

2. Смелете в чопър орехите с какаото и прехвърлете в голяма купа.

3. След това смелете бадемите с овесените ядки, после и кашуто. Ако чопърът ви е достатъчно голям, можете да смелите всичко заедно. Ако ли не, след това ги смесете добре в купата.

4. Разтопете кокосовото масло.

5. Отцедете фурмите от водата и прехвърлете в купата на пасатора. Тук чопър няма да свърши добра работа, защото ви трябва гладко пюре. Залейте фурмите с кокосовото масло и пюрирайте. Добавете този крем при сухите съставки.

6. С шпатула или ръце замесете меко ядково тесто. Прехвърлете го върху голям лист стреч фолио.

7. Оформете като палка шпеков салам с помощта на фолиото, завийте краищата на бонбон и приберете в хладилник. След 1-2 часа ще е напълно стегнато и готово за разрязване.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта