Регистрация

Подготовка на козунаци за печене



Подготовка на козунаци за печене
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5155

Украсени домашни козуначета с ядки и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     Когато сте оплели домашния си козунак и е втасал преди да влезе във фурната за изпичане, имате още малко работа по сладкото хлебче. Разбийте жълтък с малко вода и намажете повърхността на козунака - така ще стане лъскав и ще придобие апетитен вид. След това набучете в него ядките, както е показано във видеото, а за финал можете да поръсите с още захар, която ще се карамелизира и ще изглежда наистина вкусно. След това оставят фурната на 200 градуса, а тя ще свърши останалата работа за около половин час. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта