Регистрация

Пица с патладжан и пармезан

Пица с патладжан и пармезан
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2729

Пица с панирани патладжани без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средно голям патладжан
  • сол
  • 1 чаша хлебни трохи
  • подправки на вкус (сол, пипер, чесън, тим, млян червен пипер)
  • 1 яйце
  • 1 с.л. мляко
  • 1 готово тесто за пица
  • царевично брашно
  • сос за пица
  • настъргано сирене чедър
  • 1 жълта или червена чушка пипер
  • 1 малка глава лук
  • 2 скилидки обелен чесън

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 230 градуса. 

2. Нарежете патладжана на резенчета.

3. Разпределете резенчетата върху тава за печене и поръсете със сол. Сложете отгоре хартиена или кухненска кърпа отгоре.

4. Оставете да престои 10 минути.

5. Натиснете надолу кърпата, за да отстраните излишната вода.

6. Разбийте млякото с яйцето в купа, достатъчно дълбока да топнете патладжана. Смесете хлебните трохи с подправки по желание – аз използвах сол, пипер, чесън и тим.

7. Топвайте парченцата патладжан в яйчената смес, после в трохите.

8. Сложете на тава за печене и печете във фурната на 20-25 минути, или докато патладжанът е почти готов.

9. Извадете, оставете да се охлади и нарежете на хапки.

10. Докато патладжана се пече, подгответе тестото за пицата, като го разточите. Поръсете с царевично брашно върху тавата, в която ще печете пицата.

11. Нарежете лука и пипера на хапки и нарежете на тънко 2 скилидки чесън.

12. Намажете тестото със соса.

13. Когато патладжана е готов, покрийте тестото с патладжана, лука, пипера и парченцата чесън.

14. Поръсете с желаното количество сирене..

15. Сложете във фурната за 10-14 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта