Пица с наденица, топено сирене и домати
Домашна пица с месо, сирене, сметана и подправки.
Необходими продукти:
За тестото:
- 15 грама мая
- 150 мл топло мляко
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. захар
- 4-5 с.л. растителна мазнина
- 200 грама брашно
За плънката:
- пресен копър
- див лук (по желание)
- крема или топено сирене
- доматено пюре или заквасена сметана
- босилек, риган, сол и черен пипер или други подправки по желание
- домати (може и чери)
- любимия салам или колбас (или опитайте с резени наденица на кръгчета)
- настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Разтворете маята в млякото с 1 с.л. захар до шупване, пресейте брашното и замесете от продуктите еластично тесто. Оставете го на топло да втаса.
2. Когато тестото е готово, разточете го в тава, намажете със сметана или доматено пюре, сложете подправки, наредете колбаса или наденицата и сиренето на кръгчета. Ако доматите са големи - нарежете ги, ако са чери - можете да ги сложите и цели за по-апетитна визия. Печете на силна фурна за 20 минути или докато прецените, че пицата е готова.
3. Накрая поръсете с наситнения пресен лук и копър и настърган кашкавал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ