Пица с картофи и салам
Вкусна пица с картофи и сос "Песто"
Необходими продукти
За тестото за пицата:
- 70 мл вода
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 50 г прясна мая
- 400 г брашно от твърда пшеница
- 600 г обикновено брашно
За покритието:
- настърган кашкавал/моцарела
- картоф, нарязан на тънки филийки
- зехтин
- салам
- зелен сос Песто
- чили на люспи
Начин на приготвяне:
На тестото:
1. Смесете хладка вода и мая.
2. Добавете двата типа брашно и бъркайте хубаво най-малко 5-7 мин.
3. Оставете да втаса 30 мин.
*Ще се получи достатъчно тесто за няколко пици и/или дори за малък хляб. Откъснете парче за пицата и го разточете, колкото се може по-тънко. С описаните по-горе продукти можете да направите 2 вида пица: една със зелен сос „Песто“ и още една със салам и чили.
Сглабяне на пицата:
1. Включете фурната да загрее и поръсете тестото за пицата с кашкавал и полейте с малко зехтин отгоре.
2. Наредете картофени филийки и върху двете пици.
3. Наредете тънки резени салам и чили на люспи върху едната пица.
4. Печете във фурната, докато кората леко покафенее.
5. Върху пицата без салам сложете зелен сос Песто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ