Регистрация

Пица с карамелизиран лук

Пица с карамелизиран лук
Трудно   |   Порции 1   |   Видяна: 1627

Вкусна домашна пица с лук и козе сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 пакетче мая от 7 г
  • 1/4 ч.ч. топла вода
  • 1 с.л. брашно
  • 1 1/4 ч.ч. брашно
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 1 1/2 ч.л. зехтин
  • 1/2 ч.ч. топла вода
  • 1/2 ч.ч. брашно

За топинга:

  • 1 глава червен лук
  • 1/4 балсамов оцет
  • 3 ч.ч. бейби рукола
  • 1/2 ч.л. прясна мащерка
  • 1/4 ч.ч. козе сирене
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

На тестото:

1. Смесете маята, 1/4 ч.ч. топла вода и 1 с.л. брашно в малка купа. Оставете да престои около 5 мин. (когато се появят малки балончета на повърхността, значи е готова).

2. В голяма купа пресейте 1 1/4 ч.ч. брашно и сол. След това прибавете зехтина, 1/2 ч.ч. топла вода и готовата смес с маята. Разбъркайте с дървена лъжица до пълна хомогенност. Пресейте останалата 1/2 ч.ч. брашно и разбъркайте до получаването на топка тесто в купата.

3. Обърнете готовото тесто върху суха работна повърхност и набрашнете ръцете си. Омесете до еластично и гладко тесто. Поръсете чиния с брашно и оставете тестената топка в нея, като отгоре я поръсите с още брашно. Покрийте с набрашнена кърпа и оставете на топло да втаса за около час и половина.

На топинга:

1. Нарежете лука и го запържете на много слаб огън докато стане с бледорозов цвят. След около час прибавете балсамовия оцет и редуцирайте за 15-20 мин. (лукът трябва да потъмнее и да образува сироп). След това прибавете руколата и мащерката да се задушат леко.

2. Извадете втасалото тесто и го разпределете с пръсти във формата на правоъгълник по дъното на тавичка. Прибавете лучената смес отгоре и натрошете козето сирене. Поръсете със зехтин и сол и пипер на вкус.

3. Печете на 230ºС за около 20 мин. (или до получаването на приятен златист цвят).

4. Поднесете в чиния с украса по избор.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта