Регистрация

Питки с орехов пълнеж

Питки с орехов пълнеж
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2253

Домашни хлебчета с плънка от орехи и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 пакет готово тесто или домашно тесто за питки, както си го правите
  • мляко
  • 3 с.л. захар
  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 1 голямо яйце, добре разбито

За пълнежа:

  • 2 големи яйца
  • 2-1/2 ч.ч. смлени орехи
  • 1-1/2 ч.ч. захар
  • 3/4 ч.ч. евапорирано мляко
  • 1 бучка масло, разтопено и охладено до стайна температура
  • стафиди (по желание)

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете тестото, необходимото количество мляко, захарта и олиото.

2. Прибавете разбитото яйце.

3. Разбъркайте хубаво и обърнете върху набрашнена повърхност и омесете за 15 мин. или докато се получи еластично тесто - трябва да отскача при натиск с пръст.

4. Намажете с олио чиста купа и сложете топката тесто, като я завъртите, така че да се покрие от всички страни.

5. Покрийте и оставете да втаса до удвояване на обема.

6. Омесете отново за около 1 - 2 мин. и разточете на правоъгълник с дължина около 120 см и широчина 86 см.

7. Смесете продуктите за плънката и запържете леко докато се посгъсти.

8. Разпределете плънката върху тестото, навийте на руло и нарежете, така че да се побере в 2 или 3 намаслени тавички за печене на хляб.

9. Покрийте и оставете да втаса отново за около час.

10. Загрейте фурната на 180ºС и печете около 45 мин. до покафеняване.

11. Извадете от тавичките и оставете да се охладят върху решетка.

 

Източник: recipes.wikia.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта