Регистрация

Питки с месо

Питки с месо
Трудно   |   Порции 12   |   Видяна: 4649

Хрупкави питки с телешко и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 ч.ч. топла вода
  • 4 ч.л. гранулирана захар
  • 3 с.л. бързо набухваща мая
  • ½ ч.ч. разтопен маргарин
  • ½ ч.ч. разтопена мас
  • 1 с.л. сол
  • 5 ч.ч. топло мляко
  • 1 яйце
  • 12 ч.ч. универсално брашно (или повече)

За плънката:

  • 1 кг нетлъста телешка кайма
  • ½ ч.ч. маргарин
  • 2 с.л. универсално брашно
  • 2 ч.ч. вода
  • 2 ½ пакетчета микс за лучена супа или 2 кубчета телешки бульон
  • 1 – 2 ч.ч. галета

Начин на приготвяне:

1. Запържете телешката кайма в голям тиган.

2. Разтопете ½ ч.ч. маргарин в отделен съд на умерен огън.

3. Прибавете 2 с.л. брашно, като разбърквате непрекъснато.

4. Прибавете сухия микс за супа и налейте вода до получаването на гъст сос.

5. Оставете да заври.

6. Полейте с този сос запържената кайма и оставете да къкри за около 1 ч.

7. Малко преди да оформите питките, прибавете достатъчно галета, колкото да обедини сместа.

8. Разтоврете маята в топла вода, заедно със захарта.

9. Затоплете млякото, маргарина и маста в микровълновата фурна за около 3 - 4 мин., докато маргаринът и маста се разтопят.

10. Налейте при маята и прибавете около 8 ч.ч. брашно.

11. Оставете за известно време и прибавете сол, яйце и останалото брашно до образуването на меко тесто. Омесете в машината за тесто.

12. Сложете в голяма купа да втаса за 10 - 15 мин.

13. Оформете питките, като откъснете от тестото парче с размера на орех. Приплескайте го в дланта си и напълнете с около 1 ч.л. от плънката. Слепете краищата като притиснете много добре.

14. Сложете питките в тавичка за печене и оставете да втасат.

15. Печете на 200°С за 10 - 12 мин. или до златисто-кафяво.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта