Регистрация

Питки Снежанки с бяло сирене



Питки Снежанки с бяло сирене
Средно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 903

Домашен хляб с бакпулвер без втасване.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитни питки с бакпулвер, рендосано бяло сирене и кисело мляко показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това са хлебчета без втасване, които се замесват и влизат във фурната директно, превръщайки се в домашен инстантен хляб. Ароматни, топли, меки отвътре и с хрупкава коричка отвън, те са страхотна закуска, основа на сандвич или допълнение към любимото народно основно. Направата им не е сложна, а вкъщи отново ще заухае на пресен насъщен.

В купа се изсипват 2/3 от брашното, следва да се добави сол, бапулвер, кисело мляко. Чуква се яйце, рендосва се на едро ренде сиренето и се замесва, добавяйки се постепенно и останалото брашно. Лепкавото тесто се оформя на фитил и се разделя на 8 части. А всяка от тях се оформя на сплеснато кюфте. Редят се в тава, която можете да намазните по желание и се пъхват в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. А след това са готови за хапване. По желание можете да намажете коричката с масло, за да е по-лъскава, благоуханна и апетитна. Точните продукти са в края на видеото на Звездев по-горе, където можете да наблюдавате как точно се приготвя този хляб и как изглежда непосредствено преди хапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта