Регистрация

Пита с чеснови гъби, сирене и яйце

Пита с чеснови гъби, сирене и яйце
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4120

Ароматна пита със сърцевина от топли зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • шепа гъби, нарязани на тънко
  • 1-2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • малко парче сирене бри, нарязано на парчета
  • 1 пита хляб
  • 1 яйце
  • нарязан магданоз за гарнитура
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Изпържете гъбите в зехтин и добавете чесъна на половината на пърженето. Трябват им около 5 минути.

2. В същото време, изпържете едно яйце на очи като го оставите рохко.

3. Когато остава около минута пържене, добавете резените бри при гъбите и оставете сиренето да се размекне.

4. Сипете гъбите и мекото сирене бри в питата. Можете да направите питата изправена, за да изглежда по-добре, като изрежете дъното и отворите овал в нея.

5. Сложете яйцето на очи върху гъбите.

6. Гарнирайте с магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта