Регистрация

Пирински млечник с агнешко



Пирински млечник с агнешко
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1523

Печено агнешко със заливка от кисело мляко и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.03.2018

Агнешки млечник готвят Лора и Стоян, за да предложат начин за направа на печено агнешко по традиционна българска рецепта от Пирин планина, открита в народна готварска книга. Млечник е вид ястие, което може да е на месна или зеленчукова основа, като основният продукт на финала се залива със смес от мляко и яйца. В тази рецепта виждаме как се получава един български агнешки пай, който по визия доста наподобява познатата мусака.

Първо месото се нарязва на хапчици и се овкусява със сол и пипер. Мръвките от агнешки бут или агнешка плешка се пехвърлят в тава, поръсват се с наситнен пресен лук и се заливат с разтопено масло и малко вода. Покриват се с фолио и се пекат на 180 градуса за 1 час. След това фолиото се маха и се допича за още 1 час на същата температура. Но това не е всичко.

В купа си разбиваме яйца, а в друга - овче кисело мляко. След това изсипваме яйцата при млякото, овкусяваме с подправки и заливаме с така приготвената смес агнешкото от тавата. Връщаме във фурната вече на 200 градуса за 15 минути. После ястието е готово.

Красива презентация сътворяват Лора и Стоян, като правят гарнитура от мариновани тиквички и свежа салата и сервират вкусната агнешка запеканка в компанията на зеленчуци и препечен хляб. Ако искате и вие да опитате - гледайте във видеото как точно се прави притурката към млечника с агнешко.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта