Регистрация

Пиле с три подправки по китайски

Пиле с три подправки по китайски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3510

Сан бей жи - китайско пилешко ястие, наречено - пиле на три чашки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг нарязано пилешко месо
  • зехтин
  • 1 чаша соев сос
  • < 1 чаша сусамово олио
  • 1 чаша оризово вино
  • босилек

Начин на приготвяне:

1. Запържете пилето, докато покафенее, в тиган с малко зехтин.

2. Прехвърлете в тенджера и разбъркайте вътре соев сос, сусамово олио и оризово вино.

3. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри за около 10 минути.

4. Отстранете соса, или запазете малко ако желаете. Разбъркайте с малко свеж босилек и сервирайте с ориз.

Забележка: обикновено използвам по-малко от 1 чаша сусамово олио, за да не става ястието толкова мазно. Също така, някои ресторанти го приготвят със захар, а не с оризово вино. Разбира се, аз често използвам сладко израелско вино, ако оризовото ми вино е свършило.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта