Регистрация

Задушено пилешко по китайски

Задушено пилешко по китайски
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2421

Пиле с гъби, фурми и цвят от лилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 пиле с костите, нарязано
  • 5 г сушени китайски гъби
  • 5 г сушени червени фурми
  • 5 г сушен лилиев цвят
  • 10 г сушени гъби

За овкусяване:

  • 1 с.л. олио за готвене
  • 1 с.л. китайско вино за готвене
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. брашно
  • 0,5 с.л. смлян бял пипер
  • 0,5 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Смесете нарязаното пиле с подправките за овкусяване и оставете да престои за 20-30 мин.

2. Накиснете сушените китайски гъбу, сушените червени фурми, сушения цвят от лилия и сушените гъби поотделно във вода до омекване. Нарежете гъбите.

3. Смесете всички продукти в дълбока купа и задушавайте в стимера за 15 мин. на силен огън.

4. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта