Пиле с лук, гъби и сос Терияки
Лесно | Порции 2
| Видяна: 6146
Пържено пиле с гъби по японски.
Необходими продукти:
- 400 г пилешко филе, нарязано на тънки филии
- 2 глави лук, ситно нарязани
- 200 г гъби шийтаке, нарязани на кръгчета
- сусамово олио
- сос Терияки
- царевично брашно
- смлян черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилешкото филе със сусамовото олио, пипера и соса Терияки за 20 мин. Добавете 2 с.л. царевично брашно отгоре.
2. Загрейте олио в тигана и пържете лука и гъбите, докато не омекнат.
3. Добавете пилешкото филе и го пържете заедно с лука и гъбите, докато се изпържат добре. Разбърквайте, докато пържите.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ