Регистрация

Пиле с лук, гъби и сос Терияки

Пиле с лук, гъби и сос Терияки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5919

Пържено пиле с гъби по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешко филе, нарязано на тънки филии
  • 2 глави лук, ситно нарязани
  • 200 г гъби шийтаке, нарязани на кръгчета
  • сусамово олио
  • сос Терияки
  • царевично брашно
  • смлян черен пипер
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте пилешкото филе със сусамовото олио, пипера и соса Терияки за 20 мин. Добавете 2 с.л. царевично брашно отгоре.

2. Загрейте олио в тигана и пържете лука и гъбите, докато не омекнат.

3. Добавете пилешкото филе и го пържете заедно с лука и гъбите, докато се изпържат добре. Разбърквайте, докато пържите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта