Регистрация

Пиле с билки

Пиле с билки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2970

Пилешки гърди в сусамов дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пилето:

  • 4 бр пилешки гърди
  • микс сушени билки
  • 100 мл хубаво червено вино
  • сол и пипер
  • 4 скилидки чесън
  • японски сусамов салатен дресинг (или друга подправка на сусамова основа)

За зеленчуците:

  • 2 ч.ч. спанак
  • 2 ч.ч. пресни гъби шийтаке
  • 2 ч.ч. червено зеле
  • 300 мл пилешки бульон

Начин на приготвяне:

1. Първо мариновайте пилешкото в сусамовия салатен дресинг за поне 20 мин.

2. През това време сотирайте нарязаните на филийки гъби в зехтин с малко счукан чесън. Добавете нарязано червено зеле и пилешки бульон. Сотирайте до омекване. Накрая добавете спанак, сол и пипер на вкус и извадете от съда.

3. Извадете пилешкото от маринатата и втрийте билките, заедно със сол и пипер. Изпържете в зехтин с малко счукан чесън. Обърнете след около 5 мин. (според дебелината на парчетата месо). Извадете след като се е сготвило напълно.

4. В същия тиган, в който сте готвили пилето, налейте червено вино и няколко лъжици захар. Гответе докато се получи гъст сос.

5. Сложете месото върху подредените в чиния зеленчуци, полейте с винения сос и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта