Регистрация

Пиле резала по индийски

Пиле резала по индийски
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3520

Пиле с извара, масло и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пиле
  • 200 г извара или кисело мляко
  • 6 средни глави лук  
  • 2 чаени лъжички паста от чесън и джинджифил             
  • 4 зелени кардамона             
  • 2 пръчици канела             
  • 4 карамфила
  • 8 зрънца черен пипер             
  • 6 разполовени зелени люти чушки             
  • 125 г индийско масло-гий (потърсете го в магазини за индийски хранителни продукти или го заменете с обикновено масло)
  • 1 чаена лъжичка захар             
  • 20 г стафиди             
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Намажете парчетата месо с паста от счукан чесън и джинджифил и ги оставете 1 час.

2. Нарежете лука на дебели кръгли резени.

3. Разбийте изварата с 2 чаени лъжички вода и добавете лучените кръгове.

4. Загрейте гии в тиган с тежко дъно. Добавете целите подправки, освен зелените люти чушки. Сложете и пилешкото и пържете около 5 минути.

5. Добавете лука и излейте половин чаша вода. Оставете да заври и овкусете със сол и захар.

6. Намалете огъня, покрийте тигана и оставете да къкри докато пилето омекне.

7. Добавете стафидите и зелените чушки и оставете още 2-3 минути, докато се раздели гиито.

8. Сервирайте горещо с хляб парата или бял ориз.

Ако не обичате прекалено сладко, можете да пропуснете стафидите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта