Регистрация

Пиле по тайландски с юфка

Пиле по тайландски с юфка
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3466

Пържено пиле върху канапе от зеленчуци и юфка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • Ÿ 1 пакет юфка с яйце
  • Ÿ ½ глава жълт лук
  • Ÿ 250 грама пилешки бутчета
  • Ÿ 1 жълта, червена и оранжева чушка камба
  • Ÿ 1 авокадо
  • Ÿ ½ голяма краставица
  • Ÿ 2 кубчета бульон
  • Ÿ фъстъчен сос
  • Ÿ сусамов масло или зехтин от сушени домати
  • Ÿ зехтин
  • Ÿ вода  
  •  босилек

Начин на приготвяне:

1. В тенджера с малко зехтин запържете лука до полупрозрачност. Добавете пилешките бутчета и запържете на висока температура до покафеняване, като обръщате постоянно.

2. Добавете купчета бульон и вода колкото да покрие пилето. Гответе на слаб огън за около 30-40 минути, докато пилето омекне.

3. През това време сварете юфката според инструкциите от опаковката. Оставете ги да изстинат.

4. Нарежете чушките, авокадото и краставицата на тънки ленти по дължина и ги подредете в чиния. Изсипете юфката на малки купчинки и ги поръсете със сусамово масло или зехтин от сушени домати.

5. Когато пилето е готово го нарежете на тънки ивици и поставете върху зеленчуците. Овкусете с фъстъчения сос и босилек.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта