Регистрация

Тайландско пиле с фъстъци

Тайландско пиле с фъстъци
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3217

Пилешки гърди с кокосово мляко и фъстъчено масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • джинджифил
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. къри паста
  • 1 с.л. рибен сос
  • 1 консерва кокосово мляко
  • 3 с.л. фъстъчено масло
  • 1 с.л. кафява захар
  • няколко шушулки аспержов боб
  • връзка зелен лук
  • 600-700 г пилешки гърди
  • фъстъчено олио или зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нарежете гърдите на филийки и заделете в купа.

2. Настържете джинджифила и го сложете заедно със сока му при пилешкото.

3. Нарежете чесъна фино и го сложете в купата с пилешкото.

4. Добавете чили пастата и разбъркайте. Оставете да се маринова достатъчно дълго.

5. Нарежете зеления лук на парчета от по 2 см.

6. Сгорещете олио в уока, запържете зеления лук и разбърквайте около минута. Заделете.

7. Смесете кокосовото мляко, фъстъченото масло, кафявата захар и рибения сос в блендер.

8. Запържете маринованото пилешко в уока, като добавите още фъстъчено олио, ако е необходимо.

9. Прибавете сместа с кокосово мляко.

10. Сложете аспержовия боб и оставете да омекне, но без да завира сместа.

11. Поднесете с варен ориз и украсено със зеления лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта