Регистрация

Пилешко с наденички, ориз и зеленчуци

Пилешко с наденички, ориз и зеленчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 637

Джамбалая от пилешко и наденички на тиган с ориз, домати, чушки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 500 г пържола от пилешко бутче
  • сол и пипер
  • 500 г наденички
  • 2 глави лук
  • 2 стебла целина
  • 1 червена и 1 зелена сладка чушка
  • 300 г твърди домати
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол + 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. сух джинджифил
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 1/3 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 250 г дългозърнест ориз
  • 550 мл вода или бульон

Начин на приготвяне:

1. Разделете пилешките пържоли на 3-4 парчета, така че да се получат месца колкото двойна или тройна хапка. Нарежете на малки кубчета лука, целината, чушките и доматите. Наденичните нарежете на кръгчета с дебелина около 1,5 см.

2. Сгорещете на умерен към силен огън 1 с.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие. Положете пилешките месца за 3 минути от едната страна, през което време поръсете другата със сол и пипер. После обърнете, гответе 3 минути и от другата страна, като поръсите изпечената със сол и пипер. Извадете в отделен съд.

3. Сипете 1 с.л. олио отново в тигана и подредете кръгчетата наденички. Гответе от двете страни за по 3 минути и извадете при пилешкото месо. Намалете огъня на умерен.

4. Изсипете лука в тигана, бъркайте и гответе 3 минути. Добавете чушките, целината и доматите и гответе още 4 минути при периодично бъркане. Оформете кладенче в средата на зеленчуците и пресирайте вътре чесъна. Оставете го да позлатее за минутка.

5. Овкусете с 1 ч.л. сол + 1/2 ч.л. черен пипер и добавете джинджифила, лютия и сладкия червен пипер и индийското орехче. Разбъркайте.

6. Измийте ориза и го изсипете в тигана. Размешайте добре и оставете за 2 минути.

7. Върнете месото и наденицата в ястието, залейте с вода, разбъркайте, намалете огъня на слаб към умерен и сложете капак. Оставете да се готви за 35-40 минути до пълно изпиване на водата/бульона от ориза и перфектно разваряване на зърната.

8. Поднесете топло, като по желание можете да поръсите с листенца пресен магданоз за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта