Регистрация

Пилешко с бяло вино, гъби и чери домати

Пилешко с бяло вино, гъби и чери домати
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1349

Пилешки гърди със зеленчуци и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 половинки от пилешки гърди (т.е. 1 комплект пилешки гърди общо)
  • сол и пипер
  • 100 мл сухо бяло вино
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 или цяло люто чушле
  • 100-120 г черни маслини без костилки
  • 12-16 чери доматчета
  • 400 г пресни печурки
  • 100 мл пилешки бульон (може и зеленчуков)
  • листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Изсипете зехтина в тиган и сгорещете. Посолете пилешките грди от плоската страна и ги сложете с нея надолу в добре сгорещения съд. Намалете огъня на умерен и запечатайте за 2 минути. През това време посолете и изпъкналата страна.

2. Обърнете гърдите за 4 минути, след това отново върнете от първата страна за още 4 минути. Налейте бялото вино и оставете да покъкри 4 минути. После извадете в чиния.

3. В останалата мазнинка с вино в тигана запържете наситнения чесън за 2 минути, добавете наситненото чушле, гответе още 2 минути, добавете нарязаните на половини маслини, при нужда покапете със зехтин и гответе още 2 минути.

4. Добавете измитите и разполовени чери домати, гответе 3 минути, добавете и гъбите, нарязани на едро. Оставете да се готви 5 минути. Поъсете наситнен магданоз и разбъркайте.

5. Залейте с пилешкия бульон, при нужда добвете сол и пипер и върнете гърдите в ястието, като ги сложите отгоре на зеленчуците. Захлупете с капак и оставете на умерен огън за 6 минути.

6. Сервирайте гърдите върху канапе от зеленчуците. Поръсете с черен пипер и листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта