Регистрация

Пилешки гърди с масло и каперси

Пилешки гърди с масло и каперси
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1536

Бързи пилешки гърди на тиган - Пиле Пиката.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче пилешки гърди (около 250-300 г)
  • сол и пипер
  • 25 г масло
  • брашно за овалване
  • 100 мл пилешки бульон
  • сокът на един лимон
  • 2 с.л. каперси
  • бял ориз и зеленчуци за гранитура

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди разполовете през средата по дължина, за да се получат от едно парче (половин гърда) две тънки големи филета. Покрийте със стреч фолио и начукайте.

2. Осолете и опипрете и от двете страни месото.

3. Овъргаляйте го в брашно.

4. Сгорещете маслото в тиган и запържете в него двустранно филетата. След това ги махнете от тигана и налейте вътре бульона.

5. Оставете да кипне, добавете каперсите и лимоновия сок и след като поври 1-2 минути, върнете пилешкото месо в тигана и го оставете да се готви 2-3 минути, като заливате периодично с бульона и каперсите.

6. Сервирайте по жеалние с варен ориз и зеленчуци, като можете да полеете и тях, както и месото с останалия бульон от тигана.

Източник: Yoytube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта