Регистрация

Пилешки гърди със спанак, бекон и кашкавал

Пилешки гърди със спанак, бекон и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1357

Рулца от пилешко филе с плънка от спанак и коричка от бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки гърди (2 комплекта)
  • 250 г спанак (свеж или замразен)
  • 50 г масло
  • олио
  • 1/2 ч.ч. течна готварска сметана
  • 250 г кашкавал (пармезан, чедър или друго жълто сирене по желание)
  • 4 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • 8-12 ленти бекон

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте чесъна, спанака измийте и нарежете (или размразете), рендосайте жълтото сирене.

2. Изтънете с нож пилешките филета, за да станат с дебелина около 1-1,5 см. Обтрийте със сол и пипер и покапете с олио

3. Сгорещете леко 2 с.л. олио в тиган и добавете маслото и спанака. Гответе няколко минути докато обемът на спанака намалее. Овкусете със сол и пипер, налейте сметаната и оставете да покъкри. Добавете рендосаното жълто сирене и махнете от огъня. Разбъркайте до получаването на кремообразен сос.

4. Ако имате рогозка ще ви е най-лесно завиването. Ако ли не, можете да работите с кърпа или директно върху плота. Поставете лист стреч фолио. Върху него наредете 2-3 ленти бекон, а отгоре - парче пилешко филе. В единия му край разпределете от плънката. После навийте руло. Повторете упражнението и с останалите три филета.

5. Готовите рулца подредете в намазнена или покрита с фолио за печене тава. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 35 минути. След това можете да запечете на грил за още 5-10 минути, за да се зарумени бекона.

6. По желание поднесете със сметанов или чеснов сос за покапване.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта