Регистрация

Пилешко на тиган с чушки и лук - Фахита

Пилешко на тиган с чушки и лук - Фахита
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 199

Пиле Фахита - Печени пилешки гърди със зеленчуци на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.л. кимион - смлян
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 2 ч.л. сладък червен пипер
  • 800 г пилешки гърди
  • 2 с.л. олио
  • 150 г червен лук
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 зелена сладка чушка
  • 1 жълта сладка чушка
  • 1/2 лимон
  • магданоз, доматен сос и плосък хляб за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Смесете сухите подправки в купичка и си запазете 1 ч.л. от микса за овкусяване на зеленчуците.

2. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие на силен огън, намалете на умерен и сложете гърдите цели (само разделени на лява и дясна) в тигана. Отгоре разпределете половината от сухите подправки. Печете 7-8 минути на умерен огън. След това обърнете, поръсете с другата половина подправка и печете още 7-8 минути. Извадете от тигана, а него забършете с домакинска хартия без да миете.

3. Нарежете чушките на тънки лентички, лука - на полумесеци. Ако гърдите вече са се охладили, ги нарежете напречно на шайби.

4. Сгорещете на умерен огън 1 с.л. олио в тигана от готвенето на гърдите и изсипете лука. Бъркайте и гответе 3 минути. Добавете чушките и поръсете заделената подправка. Бъркайте и гответе още 4 минути.

5. Добавете пилешкото, размешайте добре, дръжте 2-3 минути и махнете от огъня. Покапете със сока на половин лимон.

6. Пиле фахита се сервира с плосък хляб тип тортиля или арабска питка и заливка от доматен сос с поръска от пресен магданоз. Можете да поднесете просто като покапете с доматено пюре, сложите магданоз и сервирате филийка хляб. Или пък да приберете в плоска питка и да оформите като сандвич.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта