Регистрация

Пилешко месо от бутчета с мед

Пилешко месо от бутчета с мед
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 410

Пилешки хапки с медена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг месо от бутчета без кост
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 с.л. соев сос (с готовност за още при поднасяне)
  • 5 с.л. мед
  • 4 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • лют пипер на люспи
  • сусам и пресен лук за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на хапки, поръсете със сол и пипер, покапете със зехтин и запечатайте на тиган от всички страни на силен огън за по 30-тина секунди. Прехвърлете в тава.

2. Чесъна намачкайте на паста. Смесете с меда и соевия сос, добавете лют пипер по желание и с получената смес залейте месото.

3. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 40 минути.

4. След изваждане разпределете в порции и поръсете със семена бял сусам и косо нарязан пресен лук. Сервирайте и соев сос, ако на някой му е малко.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта