Пилешко къри с домати и масло
Средно | Порции 3-6
| Видяна: 4646
Пиле по индийски с ароматен сос.
Необходими продукти:
- 3 глави лук, нарязани на ситно
- 2 тавички пилешки гърди или бутчета
- 2 ч.л. чеснова паста
- 1 ч.л. джинджифилова паста (или сварен и пасиран джинджифил)
- 1 ½ ч.л. куркума
- 1 ½ ч.л. чили на прах
- 1 ч.л. смлян кориандър
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1 ½ ч.л. индийска смес от подправки „Гарам масала“
- 1 ½ ч.ч. доматено пюре
- 1 ч.л. захар
- 3 с.л. масло
- 1 ч.ч. вода
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олио и запържете лука, чесъна и джинджифила.
2. Добавете пилешкото и запържете, докато се сготви.
3. Добавете куркумата, чилито на прах, кориандъра, кимиона и „Гарам масала“.
4. Добавете доматеното пюре, водата, захарта и маслото.
5. Посолете на вкус.
6. Гответе на среден огън за 15-20 мин., докато сосът се сгъсти и пилето се пропие с вкуса на подправките.
7. Гарнирайте с пресни листа от кориандър.
Най-важните съставки
вода, гарам масала, джинджифилова паста, доматено пюре, захар, кимион, кориандър, куркума, лук, масло, пилешки гърди, сол, чеснова паста, чили на прах
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ