Регистрация

Пилешко гювече с гъби и сметана

Пилешко гювече с гъби и сметана
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1019

Гювечета с пилешко в сметанов сос с кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г пилешко месо (гърди или обезкостен бут)
  • 300 г пресни печурки
  • 2 глави лук
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 100 г кашкавал
  • 2 с.л. брашно
  • сол, черен пипер и индийско орехче на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете пилешкото месо, охладете и нарежете на хапчици. Запазете си бульона за готвене на друго ястие.

2. Лука настинете, гъбите почистете и нарежете на полумесеци.

3. Запържете лука в растителната мазнина, добавете гъбите и гответе докато водата им се изпари. Добавете пилешките хапчици, овкусете със сол, пипер и индийско орехче, гответе докато мръвките започнат да се запечатват и махнете от огъня.

4. В сух тиган запечете брашното до златисто. Налейте сметаната и разбърквайте докато се получи гъста смес без бучки. Изсипете пилешкото с гъбите вътре и омешайте хубаво.

5. Съдържанието на тигана прехвърлете в гювече и запечете в студена фурна, включена на 200 градуса за 25 минути.

6. Рендосайте кашкавала, поръсете гювечето отгоре и допечете на спряна фурна за още 5-8 минути.

7. Сервирайте с препечен хляб.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта