Пилешко в сметана и цвекло
Печени пилешки бутчета и крилца в сметанов сос в лилаво.
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета или крилца
 - 2 малки главички цвекло
 - 4-5 скилидки чесън
 - 200 мл заквасена сметана или майонеза
 - сол и черен пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:
1. Настържете цвеклото, нарежете на ситно чесъна или го намачкайте, смесете всичко заедно и го полейте с майонезата или заквасената сметана. Осолете и опипрете.
2. Накиснете пилешкото месо в сместа като го обтриете хубаво с ръце и го оставете да престои 30-тина минути, за да се маринова.
3. Намазнете тава за печене и сложете в нея пилешкото, като не го отцеждате от маринатата, даже напротив - ако остане по стените на съда, изгребете я върху месото.
4. Печете до готовност на 180 градуса. Ще отнеме около 35 минути.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ