Регистрация

Пилешко в пармска шунка

Пилешко в пармска шунка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2315

Запечени пилешки гърди, увити в още месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300-400 г пармска шунка (или друг вид шунка по избор, като препоръчваме да е обработена с подправки; шунката можете да замените и с прошуто по избор)
  • комплект (2 бр) обезкостени пилешки гърди
  • риган
  • сол, пипер и зехтин extra virgin

Начин на приготвяне:

1. Сложете няколко ленти пармска шунка върху алуминиево фолио така, че да се застъпват.

2. Върху шунката подредете няколко малки обезкостени пилешки гърди и овкусете с малко сол, пипер и риган.

3. Увийте хубаво с фолиото, като преди това поръсите с малко зехтин extra virgin.

4. Печете във фурната на около 200ºС.

5. Можете да прибавите и няколко пресни картофа.

6. След около 25-20 мин. разтворете фолиото и оставете ястието да се изпече малко отгоре.

7. Поднесете с китайско зеле или друга гарнитура по ваш вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта