Пилешко в пармска шунка
Запечени пилешки гърди, увити в още месо.
Необходими продукти:
- 300-400 г пармска шунка (или друг вид шунка по избор, като препоръчваме да е обработена с подправки; шунката можете да замените и с прошуто по избор)
- комплект (2 бр) обезкостени пилешки гърди
- риган
- сол, пипер и зехтин extra virgin
Начин на приготвяне:
1. Сложете няколко ленти пармска шунка върху алуминиево фолио така, че да се застъпват.
2. Върху шунката подредете няколко малки обезкостени пилешки гърди и овкусете с малко сол, пипер и риган.
3. Увийте хубаво с фолиото, като преди това поръсите с малко зехтин extra virgin.
4. Печете във фурната на около 200ºС.
5. Можете да прибавите и няколко пресни картофа.
6. След около 25-20 мин. разтворете фолиото и оставете ястието да се изпече малко отгоре.
7. Поднесете с китайско зеле или друга гарнитура по ваш вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ