Регистрация

Еко тост с пуешко

Еко тост с пуешко
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2497

Сандвич с месо, сирене и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 авокадо
  • сол и черен пипер
  • 1 малка глава лук
  • шепа рукола
  • 6 филийки препечен черен хляб
  • 3 бр. пуешки гърди (може и пилешки)
  • лимонов сок
  • 6 резена сирене (по ваш вкус)

Начин на приготвяне:

1. Запечете филийките в тостер.

2. Изчистете авокадото, намачкайте го с вилица и го смесете със ситно нарязания лук, малко сол и черен пипер и малко лимонов сок. Оставете авокадото в хладилника.

3. Подгответе пуешкото. Наръсете го със сол и черен пипер и втрийте добре.

4. Сложете в тиган малко зехтин, включете на слаб огън и наредете вътре месото.

5. Пуешкото месо ще побелее бързо. Засилете котлона и започнете да обръщате филетата, така че да се сготвят и от двете страни – за около 3-4 минути или до светло златисто.

6. Изключете котлона и оставете пуешкото да се досготви на остатъчната топлина. Покрийте тигана с капак, за да не изсъхва месото.

7. Извадете авокадото от хладилника.

8. Вземете 3 препечени филийки и наредете върху всяка от тях по малко от салатата от рукола, гледайте да я поставите в средата, за да не изпада отстрани.

9. Загребете две пълни супени лъжици от авокадото и ги разпределете върху салатата. Внимателно притиснете с гърба на лъжицата, така че авокадото да се посмеси със салата.

10. Отгоре сложете един резен сирене (препоръчително ементал, но може и друго, по ваш вкус). Оставете настрани.

11. Разрежете с много остър нож филетата на 2 (и проверете дали са сготвени добре - отвътре трябва да са бели, а не розови).

12. Сложете всяко от получените 6 парчета диагонално върху приготвените препечени филийки със салатата и авокадото. Покрийте с другите препечени филийки отгоре и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта