Регистрация

Пилешки хапки в тестена обвивка

Пилешки хапки в тестена обвивка
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1319

Панирано пилешко с крем сирене в тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • сол и пипер
  • 1 глава лук
  • връзка магданоз или босилек
  • 1 опаковка крем сирене (125 г)
  • 500 г брашно
  • 50 г масло
  • щипка сол
  • вода (около 80 мл)
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода в тенджера и щом заври, добавете пилешкото месо в нея да се свари. По желание добавете обелки от лук, целина, моркови, дръжки от магданоз. Сложете още сол и зърна черен пипер. Така после ще имате домашен пилешки бульон.

2. Докато месото се вари замесете тестената коричка. Претрийте пресятото брашно със студеното масло на трохи. Долейте вода и замесете гладко тесто. Оставете го в хладилник да почива.

3. Лука наситнете и запържете в малко олио. Щом започне да покафенява добавете крема сиренето, наситнената прясна подправка и овкусете със сол и пипер. Махнете от огъня.

4. Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см. Разрежете на правоъгълници или кръгчета (с отвора на чаша). Сложете част от месото върху всяко парче. Отгоре - част от лучената смес и след това завийте в удобна форма.

5. Пържете в силно загрято олио на умерен огън до получаването на хрупкава коричка.

6. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина. Сервирайте по желание с млечен или чеснов сос за потапяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта