Регистрация

Солени понички от пилешко с кашкавал

Солени понички от пилешко с кашкавал
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 775

Пилешки хапки с кашкавал и копър в стил пилешки кюфтета с дупка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешка кайма или пилешко месо, което да смелите на кайма
  • връзка копър
  • сол и пипер
  • 150 г твърд сух кашкавал или друго жълто твърдо сухо сирене
  • 1/2 ч.л. куркума
  • кимион на вкус
  • 100 г тиквички - ако имате
  • олио за пърженето

Начин на приготвяне:

1. Можете да си вземете по 500 г пилешки гърди и 500 г обезкостено месо без кожа от бут и да помолите да ви го смелят в магазина или да го смелите у дома си. Готовата пилешка кайма също е вариант.

2. Кашкавала рендосайте на ситно ренде и приберете във фризера или камерата за 10 минути. На същото ренде рендосайте тиквичката, посолете малко, оставете за 5 минути и след това изстискайте с ръце, за да отдели водата си.

3. Каймата, кашкавала и рендосаната тиквичка изсипете в купа. Можете да пропуснете тиквичката, ако нямате.

4. Добавете наситнения копър и подправки на вкус. Разбъркайте и замесете.

5. Напълнете плик за пош или обикновен плик с получената смес и отрежете върха. Шприцовайте кръгове във формата на понички. Малко е турдничко, защото каймата е мека.

6. Приберете във фризер или камера за 10 минути.

7. Сгорещете олио в тиган - количество колкото едва да покрива дъното. Работете на умерен огън.

8. Слагайте поничките за по 2 минути от страна или докато прецените, че са готови. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия или салфетка за попиване на излишната мазнина.

9. Поднесете по желание с млечно-чеснов, майонезен или барбекю сос и зеленчуци.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта