Регистрация

Пилешки пастет с дробчета и кестени



Пилешки пастет с дробчета и кестени
Лесно   |   Порции 6 парчета   |   Видяна: 2291

Пилешки терин - руло Стефани с пилешки дробчета и кестени.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.10.2016

Готвим френски специалитет с пилешки глезорийки, който много наподобява печен пастет от пилешко или пък пилешко руло Стефани. Това всъщност е терин - сладко или солено ястие, което получава името си от тавата за печене. В нашия случай основата е месна - от смлени на едро пилешки дробчета с месо от бутчета. Те си почиват в хладилник, а след това се "сприятеляват" с чесън, лук, яйце, масло и малко мащерка, осоляват се и се превръщат в едрата кайма на месното руло. То от своя страна се увива в ленти бекон, за да заприлича на едно неустоимо вързопче от мръвки. След изпичане, можете да го поднесете върху елегантен сос от ябълки с масло и сметана. Ако искате да видите как се готви всичко това - гледайте видеото на Лора и Стоян.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта