Регистрация

Пилешки дробчета с пресен лук и масло



Пилешки дробчета с пресен лук и масло
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1442

Печени пилешки дробчета с масло, моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешки дробчета на фурна с чесън, лук и моркови се готвят в канала Dazzle Spoon, за да дадат пример за бърза и лесна направа вечеря или обяд на любителите на домашните гозби. Това е рецепта за традиционалисти, защото се доближава до познатите дробчета по селски или дробчета по ловджийски. Разликата е, че в место тиган или гърне тук ястието се готви в тава. Ала ако искате да сте по-близо до българската традиция, можете да използвате глинен съд. Не трябва да е голям.

Съдинката се покапва с олио и в нея се пускат почистените и измити дробчета. Добавя се наситнен пресен лук и наситнен чесън. Ако имате пресен - слагайте смесо. За хрупкав елемент в съда влиза и нарязан на шайби морков. Подправя се със сол и червен пипер, лют пипер и чубрица по желание и се разбърква. Налива се вода. Отгоре се редят резени масло.

Съдът се увива с алуминиево фолио. Ако е земен, се слага в студена фурна на 200 градуса за 30 минути. Ако е обикновена желязна тава или тенджерка, е по-добре да бутнете в предварително загрята фурна за 20-тина минути. После си сервирайте - с хляб за топкане и чаша червено вино по желание.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта