Регистрация

Пилешки бутчета в гювеч със зеленчуци и подправки

Пилешки бутчета в гювеч със зеленчуци и подправки
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1147

Зимна манджа от пилешко в гювеч с картофи, лучена запръжка, грах, зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,4 кг пилешки бутчета - горна и долна част
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. сух кориандър
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 2 с.л. олио
  • 250 г лук
  • 250 г моркови
  • 1 кг картофи
  • 130 г замразен грах, ако имате
  • 4 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • сол и пипер
  • листата на връзка махданоз
  • 350-400 г домати
  • 500 мл вряла вода

Начин на приготвяне:

1. Разделете бутчетата на горна и долна част. Сложете в купа и поръсете със солта, кориандъра, черния и червения пипер. Разбъркайте добре и оставете настрана да се маринова за 30 минути.

2. През това време наситнете лука, морковите нарежете на половини, след това на четвъртини и после четвъртините на напречни парчета с дебелина около 1 см. Обелете картофите, измийте и нарежете на кубчета колкото хапка. Листата на магданоза и чесъна наситнете, а доматите нарежете на дебели кръгчета.

3. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган на силен огън и запържете (ще е необходимо на няколко порции, за да не се застъпват) бутчетата за по 2 минути от страна, за да се запечатат. Извадете в отгелен съд.

4. Намалете огъня на слаб към умерен и в същия тиган запържете лука в отделилата се от пилешкото мазнина за 2 минути. Добавете морковите и гответе още 4 минути. Махнете от огъня.

5. Вземете голям земен гювеч от 4 литра или дриг тип подобен съд като керамика или йена стъкло с капак. На дъното сложете половината от картофите, ръснете сол и пипер, след това половината от запръжката, магданоза, чесъна и грахта, сложете дафиновия лист, пак посолете, после подредете половината бутчета. След това отново редувайте по същия начин - останалите картофи, сол и пипер, останалата запръжка, грах, магданоз, чесън, подправки, останалите бутчета. Върху тях подредете резени домат, сипете 1 с.л. олио и залейте с врялата вода.

6. Сложете съда в студена фурна, включете на 180 градуса и печте 1:30 часа.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта