Регистрация

Пилешка супа с макарони, моркови и целина

Пилешка супа с макарони, моркови и целина
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1271

Супа с пилешки бутчета, зеленчуци и паста.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г лук
  • 250 г моркови
  • 120 г стебла целина (селъри)
  • 50 г масло
  • 1/2 ч.л. суха мащерка
  • 4 скилидки чесън
  • 500 г месо от пилешки бутчета без кост и кожа
  • 2,5 л вода
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. сол
  • 150 г макарони
  • листа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука, морковите и целината наситнете.

2. Разтопете маслото на умерен огън в тенджера и изсипете лука, морковите и целината. Гответе 5 минути при периодично бъркане като овкусите с мащерката и намачкания или пресиран чесън.

3. Добавете пържолите от пилешки бут и им направете място измежду зеленчуците, за да успеят да се докоснат до дъното на тенджерата. Гответе 2-3 минути, като ги обърнете.

4. Залейте с водата, добавете черния пипер и изчакайте да кипне. Няколко минути след това отпенете стриктно.

5. Сложете капак, намалете леко огъня и оставете да се готви 20-22 минути.

6. С щипки извадете пилешкото от супата и оставете да се охлади. На негово място добавете солта и пастата и варете според указанията на опаковката. Докато макароните се варят, нарежете на лентички или малки хапчици охладеното пилешко месо.

7. Върнете месото в супата, опитайте на подправки и при необходимост доовкусете. Наситнете листенца магданоз, сипете в тенджерата, разбъркайте и можете да махнете от огъня.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта