Регистрация

Пилешка супа с леща и ориз

Пилешка супа с леща и ориз
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4450

Пилешко изкушение, потопено в зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 1 с.л. масло
  • 1 с.л. джинджифил, счукан
  • 3 средни моркова, обелени и нарязани
  • 2 стръка целина, нарязана
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • 1/2 ч.ч. червена леща
  • 1/2 ч.ч. гъби шийтаке, нарязани
  • сол и пипер
  • копър за украса

Начин на приготвяне:

1. Сложете измитото пиле в тенджера и напълнете с вода до 3/4 от ръба на съда. Кипнете и оставете да къкри около час или докато пилето се свари изплува в бульона.

2. Загрейте тенджерка на средно слаб огън и разтопете масло. Прибавете джинджифила, морковите и целината. Гответе до омекване.

3. Прибавете ориза и лещата. Смесете докато оризът и лещата абсорбират течността.

4. Изсипете пилешкия бульон в сместа за супата на около 3/4 от ръба на тенджерата. Оризът и лещата ще абсорбират бульона, така че бульонът трябва да покрива всичко. Пригответе се да добавяте още бульон докато се готви супата.

5. Накъсайте пилето на парченца и ги прибавете в супата. Можете да заделите излишното месо и бульон за по-нататък.

6. Оставете да къкри докато оризът и лещата омекнат.

7. Прибавете гъбите шийтаке.

8. Прибавете сол и пипер на вкус.

9. Поднесете горещо и украсено с копър.

*Можете да сложите и листа спанак с гъбите шийтаке.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта