Регистрация

Супа с пилешко и див ориз

Супа с пилешко и див ориз
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1209

Гъста млечна пилешка супа с кашкавал, картофи и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. (около 200 грама) див ориз (или друг вид ориз по ваш избор)
  • 1 голяма или 2 малки глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 500 г пилешко месо (гърди, месо от бут или микс от двете)
  • 300 г картофи (2 картофа)
  • 700 мл мляко
  • 300 г кашкавал
  • 3 с.л. брашно
  • 700 мл пилешки бульон (ще си имате от варенето, но можете да обогатите и с бульон на кубче)
  • сол и пипер на вкус
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пуснете пилешкото месо да се свари във вода. За да получите хубав бульон, можете да добавите бахар и черен пипер на зърна, както и да вржете целина, моркови и лук в марля. Този бульон след това ще използвате за супата, затова добавете подправки и зеленчуци на вкус. Ако желаете, можете да го подсилите и с бульон на кубче.

2. Сварете ориза според инструкцийте на опаковката, като НЕ подсолявате водата.

3. Кртофите обелете, измийте и нарежете на малки кубчета.

4. Лука и чесъна пасирайте заедно, като ги нарежете на едро, след това ги залеете със 100 мл вода и с пасатора за супи превърнете всичко в гладко пюре.

5. Прецедете бульона от свареното пилешко, добавете вода, ако е необходимо и пуснете картофите да се варят в него.

6. През това време нарежете месото на мръвчици или го накъсайте на влакна като за каша.

7. Сварения ориз изсипете в гевгир и охладете под течаща студена вода, за да спрете термичната обработка.

8. Кипнете млякото и разтворете в него брашното.

9. Когато картофите са се разварили хубаво в бульона, добавете месото, млечната смес и ориза. Изсипете и лученото пюре и изчакайте да кипне. Добавете настъргания кашкавал и бъркайте докато се разтопи. Подправете със сол, пипер и още подправки, ако желаете.

10. Махнете супата от котлона и чак след това добавете наситнения магданоз.

11. Сервирайте топла с хляб или крутони. Доста е засищаща. Някои ентусиасти я харсват и с добавка от лъжичка заквасена сметана - става си едно питателно основно ястие.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта