Регистрация

Пилешка крем супа с кокосово мляко

Пилешка крем супа с кокосово мляко
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 975

Пюрирана супа с пилешко, целина, моркови и кокосово мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешко филе
  • 1 глава лук
  • 200 мл кокосово мляко
  • 3 моркова
  • 1-2 стебла целина
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. олио
  • 15 г масло
  • сметана, магданоз и крутони за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе залейте с вода (около 1 литър) и оставете да кипне. Отпенете, овкусете със сол и пипер, прибавете парче от стрък целина, 1/2 морков и 1/4 глава лук и оставете да ври докато се сготви. Отцедете бульона и го запазете, месото нарежете на хапки.

2. Лука наситнете, останалата целина и морковите нарежете на парчета.

3. В тенджера сгорещете олиото, изсипете лука и целината вътре, добавете маслото и гответе докато лукът стане прозрачен. Добавете месото и морковите и гответе още няколко минути при постоянно разбъркване.

4. Залейте с бульона и кокосовото мляко. Оставете да ври 10 минути, овкусете със сол и пипер, след което пасирайте.

5. Поднесете с капки течна или лъжичка заквасена сметана, купичка с крутони и поръска от наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта