Регистрация

Крем супа с целина и магданоз



Крем супа с целина и магданоз
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1693

Пюрирана зеленчукова супа със сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.01.2018

Крем супите са нова мода, при която храната се поднася в пюриран вариант, за да не натоварва стомаха и да радва небцето с кадифената си текстура. Иновативен метод за овкусяване на храни е добавката от ароматни масла или ароматен зехтин, при който мазнината се смесва с подправки, за да се получи уникален по рода си овкусител. В тази рецепта Лора и Стоян обединяват двете моди, правейки крем супа от целина, която се поднася с магданозен зехтин.

Първо си правим ароматното олио като пускаме листа магданоз във вряла вода за 40 секунди. След това ги вадим и шокираме в ледена вода, за да се спре процесът на готвене. После ги подсушаваме с домакинска хартия, слагаме в блендер и наливаме зехтин. Пюрираме и прецеждаме през цедка за еспресо. Ароматното масло се прибира в хладилник за минимум 2 часа. Можете да го използвате и за други ястия.

Връщаме се на супата като нарязваме лук, чесън и целина на кубчета и ги запържваме в сгорещено масло. Добавяме дафинов лист, наливаме бульон и готвим до омекваме. Подправяме със сол и зелен пипер, вадим дафиновия лист и пюрираме, но чак когато целината е добре омекнала. След това наливаме сметана и връщаме супата на котлона колкото да кипне. После остава само да поднесем като покапем с ароматния зехтин.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта