Регистрация

Пикантно корейско кимчи с джинджифил

Пикантно корейско кимчи с джинджифил
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 13700

Корейска зелева туршия с чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г зеле кимчи (люто корейско зеле, основен продукт за националната им кухня)
  • 2 с.л. морска сол
  • 4 ч студена вода
  • 1 с.л. пресен чесън, нарязан на кубчета
  • 1 с.л. пресен джинджифил, фино нарязан на кубчета
  • 1 с.л. зелен лук, фино нарязан на кубчета
  • 2 ч.л. едро смлян червен пипер
  • 2 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Разделете листата зеле от кочана.

2. Поръсете ги с 2 с.л. сол.

3. Сложете ги в купа и полейте с 4 ч.ч. студена вода. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за през нощта.

4. На другия ден отцедете и изплакнете листата. Подсушете и заделете.

5. Смесете чесъна, джинджифила, зеления лук, червения пипер, захарта и 1 с.л. сол.

6. Полейте 1½ ч кипяща вода върху смесените подправки.

7. Сложете зелевите листа в найлонова затваряща се торбичка или в купа, полейте с дресинга и разбъркайте хубаво, така че да се овкуси всеки лист.

8. Оставете в хладилника за 2 дни.

9. Обръщайте торбичката често.

10.  За да поднесете, нарежете листата на ленти от по 5 см и поднесете като гарнитура към друго ястие.

11.  Може да съхранявате в херметически затворен съд в хладилника до около седмица.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта