Регистрация

Пикантни фалафел кюфтета с подправки



Пикантни фалафел кюфтета с подправки
Средно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 1211

Постни кюфтета от нахут с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Нахутени кюфтета - апетитен постен представител на арабската кухня, който е издеален за плънка на вегански сандвичи или просто за мезе без месо. Тези панирани хапки могат да се поднесат с голяма разновидност от сосове, като гарнитура към печено месо или в компанията на пресни зеленчуци, за да се превърнат в питателно основно.

Можете да направите фалафели като си накиснете сурови зърна нахут за 12-24 часа докато набъбнат и покълнат или да използвате готова консерва нахут. В този случай обаче ще трябва по-голямо количество. Най-добре е да минете продуктите през месомелачка, но ако не разполагате с такъв уред, ги минете през чопър или пасатор. В смляната смес за фалафели влизат нахутът, лук, чесън, люти чушлета и магданоз или кориандър. След това получената своеобразна веганска кайма се смесва с кимион, сол и заатар (ако имате - арабска подправка от сусам). Добавя се галета и бакпулвер и се замесват кръгли кюфтета.

Фалафелите се пържат на маслена баня до получаването на тъмна и хрупкава коричка, а после се вадят върху домакиснка хартия, за да попие излишната мазнина. Вървят идеално с чеснов и млечен сос. Точните продукти можете да видите ТУК, а от видеото ще разберете как се правят.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта