Регистрация

Домашни фалафели от нахут с чесън

Домашни фалафели от нахут с чесън
Средно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 2331

Постни кюфтета от нахут с люто чушле, зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г нахут от консерва - отцедено количество
  • 1 голяма глава лук
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 люта чушка
  • връзка магданоз
  • 1/2 ч.л. кориандър на прах или счукани зърна
  • 1 ч.л. кимион на прах
  • 1,5 ч.л. сол
  • 10 г бакпулвер
  • 3 с.л. галета
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

* Препоръчваме да смелите съставките, които се мелят през месомелачка. Ако не разполагате, можете да използвате чопър, но няма да стане така фина смес, в която все пак да се запазят текстурите. Разбира се, можете да работите и с добрия стар пасатор.

1. Прекарайте през месомелачка отцедените нахутени зърна, лука, лютата чушка, чесъна и магданоза.

2. Смесете с кимиона, кориандъра, солта, бакпулвера и галетата. Разбъркайте на веганска кайма.

3. С мокри ръце оформете от сместа кръгли кюфтенца.

4. Сгорещете олио в тенджера за пържене на маслена баня - използвайте малка и висока съдинка. Пускайте вътре топчетата и пържете до образуването на златиста и хрупкава коричка. Ако започнат да потъмняват прекалено бързо, намалете огъня - трябва да е умерен.

5. Вадете с решетъчна лъжица, отцеждайте хубаво и слагайте в съд, застлан с домакинска хартия.

6. Поднесете с доматен или чеснов сос за топкане или използвайте като плънка за постни сандвичи.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта