Регистрация

Пикантни китайски полумесеци

Пикантни китайски полумесеци
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2602

Печени пшенични формички със сирене и извара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 250 пшенично брашно
  • 250 г извара
  • 125 г мас

За пълнежа:

  • 200 г твърдо сирене, настъргано
  • 1 яйце

За гарниране:

  • сусам
  • маково семе
  • ким 

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното, направете кладенче в средата и сложете в него натрошената с вилица извара и резена твърда мас (студена от хладилника).

2. Разбъркайте всичко добре и омесете до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на топка и го сложете в хладилника за поне 30 минути.

3. Извадете тестото от хладилника, вземете половината от него и разточете на лист с дебелина 3-4 мм. Изрежете с чаша кръгли форми.

4. Разбийте едно яйце с 2 с. л. вода в купичка.

5. Вземете едно кръгче от тестото, потопете го първо в яйцето, после в настърганото сирене и го сгънете на две, така че да се получи полумесец.

6. Топнете едната страна на полумесеца отново в яйце и я наръсете със семена по избор.

7. Наредете готовите полумесеци в тавичка.

8. Изпечете полумесеците в предварително загрята на 180 С фурна за около 10 минути до златисто.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта