Регистрация

Китайски питки

Китайски питки
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 9643

Пълнени китайски питки със свински с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 3/4 ч.ч. вода (топла)
  • 1 ч.л. мая
  • 1/2 ч.л. сол

За пълнежа:

  • 1 яйце
  • 3 ч.ч. нарязан праз лук
  • 3 ч.ч. смляно свинско
  • 1/2 ч.ч. соев сос
  • 3 с.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. бял пипер

Начин на приготвяне:

Смесете всички необходими продукти за тестото и оставете готовото тесто на топло за 1 час.

Разделете го на 8-10 парчета. С помощта на точилка, разточете на големи кръгове.

Смесете продуктите за пълнежа.

Сложете по 1 с.л. в средата на всеки кръг тесто.

Завъртете и защипете краищата на кръга, така че плънката да остане вътре, като в кесийка.

Задушавайте на пара за 20-30 мин.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта