Регистрация

Пикантен замразен октопод за мезе към водка

Пикантен замразен октопод за мезе към водка
Лесно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 4134

Варен охладен лют октопод за ордьовър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 октопод
  • червен пипер
  • сол
  • люта подправка на вкус
  • вода за варене
  • подправки - дафинов лист, черен пипер и др. по желание

Начин на приготвяне:

1. Почистете октопода като оставите кожата и вендузите му.

2. Сложете го да се вари във вода, в която предварително сте кипнали щедро количество от подправките.

3. Оставете да се вари десетина минути. След това охладете и приберете в хладилника за една нощ с все водата.

4. Ако водата се оцвети във виолетово - всичко е наред.

5. Сега е моментът да филетирате. Отстранете главата и пипалата и ако е нужно, ги обелете. Така ще имате 8 пипала и едно подобно на мех туловище, кухо отвътре.

6. Натрийте с пикантен сос месото и сложете още подправки по желание. Напълнете меха с пипалата като внимавате да не го разкъсате.

7. Увийте в стреч фолио или найлонов плик и приберете във фризера.

8. Вадете и нарязвайте замразено за мезе към чаша водка, съветват братята руснаци.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта