Регистрация

Печен чипс от моркови



Печен чипс от моркови
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2440

Хрупкави зеленчукови хапки с кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Чипс с кашкавал и зеленчуци, печени на фурна - идеално лятно мезе без месо показва влогърката Милена, като залага на комбинацията от тиквичка и морков, за да се получат хрупкавите хапки, споени от разтопен кашкавал. Рецептата е простичка, лесна за направа, но и много оригинална, защото комбинира малко продукти в здравословен състав и щадящ начин на готвене, от които се получава идеален резултат. Само в началото има лека хамалогия, но тя не е нищо пред чистене на орехи, пържене на картофи и почистване на кестени за пюре... например.

Трябва на стино ренде да настържете един голям обелен и почистен морков и една обелена и измита тиквичка със среден размер. Рендето обаче се поставя върху двоен пласт домакинска хартия, през която се отцежда влагата от зеленчуците. После се прехвърлят във втора такава кърпа и се цедят докато останат само твърди зеленчукови стружки. Тук Милена пропуска да каже, че можете да ги овкусите с подправки по желание като сол, пипер, лют пипер, кимион, къри или друг аромат на билка, който харесвате и според вас се връзва с ястието.

Следва да се настърже и кашкавала отново на ситно, но това вече би трябвало да ви изглежда като детска игра след моркова и тиквичката. Накрая се смесват трите продукта с подправките и се оформят според желанията. Авторката предлага да си боднем и по клечка за зъби, за да изглеждат като зеленчукови близалки. Остава да ги запечем на фурна докато крайщата им потъмнеят. А после следва леко охлаждане и са готови за поднасяне. Можете да ги сервирате със сос по желание. Гледайте във видеото точно как се прави:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта