Регистрация

Пикантни моркови на пара



Пикантни моркови на пара
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1850

Салата от моркови с маслини и мента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.06.2018

Салата от задушени моркови с хрупкава сърцевина и аромат на кимион, кориандър и мента правят Лора и Стоян, показвайки лесно предястие или гарнитура, както и веганска рецепта за зеленчуци на пара. Приготвя се бързо и лесно, за да остане време и за важните неща.

Морковите се обелват, разполовяват се и се готвят на пара докато външността им леко омекне, но сърцевината остане хрупкава. Ако ги шокирате във вода с лед, си гарантирате да спрете процеса на готвене и да не се разкашкат след ваденето от съда. А докато зеленчукът се отпуска под силата на парата, можете да си направите дресинга. За него се запича кимион на сух тиган и след това се смесва с оцет, кориандър на прах, намачкан чесън, портокалов сок, сол, пипер и сос хариса.

В купа се изсипват охладените моркови. Към тях се добавя наситнена прясна мента, нарязани на четвъртини зелени маслини без костилка и готовият сос. Разбърква се и се сервира с украса от ментови листенца.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта