Пикантни моркови на пара
Салата от моркови с маслини и мента.
Бон Апети
Излъчен на 18.06.2018
Салата от задушени моркови с хрупкава сърцевина и аромат на кимион, кориандър и мента правят Лора и Стоян, показвайки лесно предястие или гарнитура, както и веганска рецепта за зеленчуци на пара. Приготвя се бързо и лесно, за да остане време и за важните неща.
Морковите се обелват, разполовяват се и се готвят на пара докато външността им леко омекне, но сърцевината остане хрупкава. Ако ги шокирате във вода с лед, си гарантирате да спрете процеса на готвене и да не се разкашкат след ваденето от съда. А докато зеленчукът се отпуска под силата на парата, можете да си направите дресинга. За него се запича кимион на сух тиган и след това се смесва с оцет, кориандър на прах, намачкан чесън, портокалов сок, сол, пипер и сос хариса.
В купа се изсипват охладените моркови. Към тях се добавя наситнена прясна мента, нарязани на четвъртини зелени маслини без костилка и готовият сос. Разбърква се и се сервира с украса от ментови листенца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ