Регистрация

Чипс от гръцки питки със заатар



Чипс от гръцки питки със заатар
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 2397

Хрупкави хапки от запечени резени плосък хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.09.2017

Бързи соленки, чипс от брашно или хлебен чипс се получава когато си направим хрупкавите хапчици от тази рецепта на Лора и Стоян. А изпечените плоски тестени хрусини можем да използваме вместо крутони за супа, като ядливи прибори за хапване на вкусен домашен сос, вместо чипс пред телевизора или като приготвено набързо мезе за бира, с което да посрещнем компанията на кино вечер, игра на карти или за подкрепа на любимия отбор.

Първо питките се нарязват по специфичен начин на триъгълничета. След това се подреждат в тава, застлана с хартия и се включва фурната. После се приготвя азиатската подправка заатар на сусамена основа или се купува директно в готово състояние. Всъщност вместо нея можете да направите своя подправка като смесите лют и бял пипер със сол и аромати, които харесвате - риган, сминдух, чубрица, кимион и др. Така домашният чипс ще ухае точн както ви се иска. После се добавя чесън на прах в ароматната смес и се залива със зехтин, за да стане мазна.

Със сместа се намазват хлебчетата от горната страна и се запичат на фурна за 10-тина минути. След това са готови за сервиране - бързо и лесно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта